logo1

Volg ons op Facebook facebook logo 64

Wie zijn wij?

Ons Doel

ontstaan naam

Wat doen we?

 

 

De Ongeziene Blinden zijn een groep mensen die als gezamenlijk doel hebben de belangen te behartigen van hen die op scholen, internaten en andere instanties voor visueel gehandicapten geconfronteerd zijn met seksueel psychisch of fysiek geweld.

De groep is samengekomen naar aanleiding van het uitsluiten van een significant deel van slachtoffers bij het onderzoek van De Commissie Samson in opdracht van het Kabinet door een te beperkte reikwijdte van het onderzoek door deze commissie. Wij stellen ons tot doel deze groep een stem te geven en zichtbaar te maken, hen dezelfde erkenning te bieden als welke er bij de Commissies Deetman en Samson gegeven is. Wij zijn dan ook blij dat de Commissie geweld jeugdzorg onderzoek doet naar geweld binnen instellingen voor kinderen met een visuele beperking. 
Tevens vinden wij preventie en voorlichting erg belangrijk. Het onderwerp (seksueel) geweld moet uit de taboesfeer en voorkomen is beter dan genezen.

Om bovenstaande doelen te bereiken zijn wij op zoek naar mensen die willen en kunnen helpen. Ben je lotgenoot of maatschappelijk betrokken, kun je je vinden in bovenstaande doelen> Dan zijn we op zoek naar jou.

Wij willen er zijn voor de kinderen van toen en nu. Een luisterend oor bieden voor hen die in hun jeugd te maken hebben gehad met geweld binnen instellingen voor visueel beperkte. En we willen geweld op de kaart krijgen en houden bij de instellingen. Het is een illusie om te denken dat geweld niet voor komt binnen een instelling dus het leren signaleren vinden we erg belangrijk.

De organisatie staat nog in de kinderschoenen. We hebben iemand nodig die kan helpen met het schrijven van de website teksten. Ook willen we inventariseren of er behoefte is aan lotgenoten contact, zo ja dan willen wij dit in de toekomst aan kunnen bieden. En er zijn nog wel idee├źn nodig over hoe bovenstaande doelen het beste bereikt kunnen worden. Denk en help gerust mee.

Je kunt ons bereiken op: